Gluren bij de buren? De Nationale Duurzame Huizen Route inspireert

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Of je nu de woning waar je al jaren in woont wil verduurzamen, gaat bouwen en dit op een duurzame manier wil doen of net je huis helemaal energiezuinig hebt gemaakt. Inspireren en geïnspireerd worden is het doel van de site. En ja: op afspraak kun je dan gaan gluren bij de buren.

Huisbezoek bij een duurzaam huis

Gepubliceerd op: 8 augustus 2024

Ervaringsverhalen verduurzaming

Je kan je niet zo goed voorstellen wat verduurzamen in jouw specifieke situatie nu oplevert?  Op deze website kijk je (letterlijk) binnen bij de mensen die je al voor gingen en die hun verhaal delen. Meer dan 2.250 duurzame woningen zijn te bekijken. Dus heb je een hoekwoning uit 1970 of een tussenwoning uit 1923 en wil je zien hoe andere woningeigenaren de verduurzaming hebben aangepakt, kan je hier hun toegepaste maatregelen vinden met hun adviezen en foto’s. En wil je het liever met je eigen ogen zien, plan je via de website een bezoek op afspraak in. Kan je meteen nog extra vragen stellen als je die moest hebben.

Het Duurzaamste Huis

Eens per twee à drie jaar organiseren ze een verkiezing voor het “Duurzaamste Huis van Nederland”. Een deskundige jury beslist dan samen met een publiek welke woning het duurzaamst is in hun categorie. Er zijn 6 verschillende categorieën, die rekening houden met het bouwjaar en de oppervlakte van de woning.

4 redenen om je woning te verduurzamen

Goede isolatie voorkomt warmteverlies en je stookkosten gaan omlaag.

Je energielabel verbetert en daardoor stijgt je woningwaarde.

Je stoot minder CO₂ uit en ontlast toekomstige generaties.

Je bent minder afhankelijk van externe partijen en fluctuaties in prijzen.

Familie doet huisscan homeQgo

Zelf aan de slag?

Als het nu na al deze inspiratie kriebelt om zelf aan de slag te gaan, begin dan eerst met onze zelf ontworpen huisscan. Met onze geavanceerde techniek kunnen wij een 3D-model van jouw huis maken. Op basis van dit model krijg je van ons persoonlijk duurzaamheidsadvies voor jouw huis. Je krijgt een helder vrijblijvend overzicht met de offertes die aansluiten bij jouw plannen om jouw huis te verduurzamen.

Naar de huisscan

Nog vragen?

Onze adviseurs zitten ook klaar om jouw vragen te beantwoorden. Liever een woningeigenaar met een huis van vergelijkbaar bouwjaar en oppervlakte spreken? Maak dan een afspraak om te gaan gluren bij een duurzame buur via de website van duurzamehuizenroute.nl.

Geschreven door: Claudia Vrancken, content marketeer homeQgo

Gecontroleerd door: Emiel Jansen, duurzaamheidsexpert homeQgo