In 5 min. vrijblijvend een offerte Besparen vanuit je luie stoel Geen extra kosten, wel extra hulp

Waarom zonnepanelen kopen bij ons?

Over ons

Gratis 3D-model van je woning

In onze zonnepanelen scan maken wij een uniek 3D-model van je woning.

Aan de hand van dit model kunnen we een helder en gepersonaliseerd advies geven hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen.

Jouw verduurzamingspartner voor altijd

Wij vinden het belangrijk dat je goed geholpen wordt bij het verduurzamen van je woning. Daarom kan je bij ons in je eigen omgeving al je offertes terugvinden. Hierdoor kun je op één plek al jouw verduurzamingsmogelijkheden terugvinden. Wel zo makkelijk.

Kleine moeite, grote besparing

Hoe werkt zonnepanelen kopen?

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul in onze zonnepanelen scan je gegevens in die we uitvragen. We doen dit alleen zodat we jou het beste advies op maat kunnen geven.

Stap 2: De offerte

Je krijgt direct een offerte op maat op basis van de door jou ingevulde gegevens en de 3D-scan van jouw woning. Zo weet je binnen vijf minuten wat voor jou het beste plan is.

Zonnepanelen kopen

Stap 3:  Installatie

Nadat je de offerte hebt geaccepteerd, neemt de zonnepanelen installateur het van ons over. We werken alleen met gecertificeerde zonnepanelen installateurs die voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Zes factoren om aan te denken

Waarop letten bij het kopen van zonnepanelen?

1. Soort zonnepanelen

Bij het kopen van zonnepanelen kan je kiezen uit vier soorten zonnepanelen: monokristallijn, polykristallijn, dunne film en glas/glas zonnepanelen. Deze panelen werken in de basis allemaal hetzelfde; ze zetten zonlicht om in energie. Het beste kan je deze soorten zonnepanelen vergelijken op vermogen, aanschafwaarde en kleur.

2. Vermogen

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (afgekort Wp) en geeft aan hoeveel energie het zonnepaneel kan produceren onder ideale omstandigheden. Een hoger vermogen, dus hogere Wattpiek, betekent meer energieopwekking, maar tegelijkertijd een groter paneel en een grotere investering.

3. Omvormer

Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er een aantal opties als het gaat om de omvormer van je zonnepaneleninstallatie. Je kan voor een seriegeschakelde omvormer, parallelgeschakelde omvormer of micro-omvormers kiezen. Afhankelijk van de schaduwvorming op je dak en eventuele plannen om in de toekomst je zonnepanelen installatie uit te breiden.

4. Dak

Bij het kopen van zonnepenalen is belangrijk om te onderzoeken of je dak stevig genoeg is om het gewicht van zonnepanelen te kunnen dragen. Daarnaast zijn ook de oriëntatie ten opzichte van de zon, de helling van het dak, en de aanwezigheid van schaduw belangrijke factoren om te kijken of je dak geschikt is. Optimaal geplaatste panelen op een zuidelijk gericht dak zonder schaduwval maximaliseren de energieopbrengst.

5. Installatie

Een professionele en nauwkeurige installatie is essentieel voor de veiligheid en effectiviteit van het zonnepanelensysteem. Kies voor een gecertificeerde installateur met ervaring en kennis van de laatste technieken om de prestaties en duurzaamheid van je systeem te waarborgen.

6. Garantie en service

Een uitgebreide garantie en betrouwbare service zijn van groot belang voor de lange termijn waarde van je zonnepanelensysteem. Bij het kopen van zonnepanelen kan het ook goed zijn om onderzoek te doen naar de garantievoorwaarden en servicebeloften van leveranciers om zeker te zijn van ondersteuning bij eventuele toekomstige problemen of defecten.

Gecontroleerd door: Duurzaamheidsexpert Emiel Jansen

Laatste update datum: 16 april 2024

Veelgestelde vragen over zonnepanelen kopen

Heb je nog vragen over het kopen van zonnepanelen? We hebben de meestgestelde vragen hier voor je verzameld.

Via ons koop je gemakkelijk goede zonnepanelen. Vul je gegevens in, zodat je een op maat gemaakte offerte krijgt op basis van jouw gegevens, de gegevens uit het Kadaster, Het Actueel Hoogtebestand, de Rijksoverheid en de gegevens van onze installateurs.

Aan de hand van deze gegevens maken we gratis een 3D-model van je huis. We zien op welke delen van het dak schaduw valt door omliggende bomen en gebouwen, zodat je een offerte ontvangt die helemaal aansluit op jouw woonsituatie. Op de offerte zie je hoeveel de verwachte opbrengst van de zonnepanelen is en wat de kosten zijn. Ga je akkoord met de voorlopige offerte? Dan krijg je via de installateur de definitieve offerte en plan je een datum om de zonnepanelen te laten plaatsen.

Qua soort zonnepanelen zijn monokristallijn zonnepanelen erg goed. Deze zonnepanelen werken het beste met direct licht en wekken dan iets meer stroom op dan polykristallijn zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en dankzij de donkere kleur zien ze er ook mooier uit dan andere zonnepanelen. Daarom bieden we deze zonnepanelen via onze installateurs aan.

Hoeveel het kost om zonnepanelen te kopen, hangt af van het merk zonnepanelen, het soort zonnepanelen, de omvormer en hoeveel zonnepanelen je op het dak wilt.

De gemiddelde kosten zijn bijvoorbeeld voor 8 zonnepanelen van het merk DMEGC Solar 410 Wp met een Growatt omvormer inclusief installatie zo’n € 3.720,-. Dit is op basis van de prijslijsten van februari 2024.

Om de exacte kosten in te zien, doe je de zonnepanelen scan. Binnen 2 minuten weet je dan hoeveel je betaalt en hoe snel je dit bedrag terugverdient.

Het is gunstig om nu zonnepanelen te kopen. Tot 2025 mag je de volledige teruglevering nog salderen. Dit verandert waarschijnlijk in 2025, dan mag je ieder jaar iets minder stroom salderen. Ook nadat de salderingsregeling is afgebouwd, is het nog steeds interessant om zonnepanelen te kopen. Alleen is de terugverdientijd dan wat langer. Dus heb je de mogelijkheid? Schaf dan nu nog zonnepanelen aan.

Legt de installateur de zonnepanelen alleen op het dak, of sluit de installateur de zonnepanelen ook aan op het wifi-netwerk? Het is fijn om van tevoren te weten wat de installateur allemaal voor je doet en wat je zelf nog moet doen. Ga je akkoord met de offerte uit onze zonnepanelen scan? Dan weet je dat de installateur de zonnepanelen op het dak legt, aansluit op de omvormer en aansluit op de meterkast. En als je de code van je wifi weet, zorgt de installateur ook dat de omvormer verbonden is met internet.

Dit zeggen klanten die zonnepanelen via ons hebben gekocht

Misschien ook interessant voor jou