Installatie binnen 6 wekenExtra voordelig door 0% BTW regelingBespaar direct op je energierekening

Waarom zonnepanelen via homeQgo?

Over ons

Gratis 3D-model van je woning

In onze zonnepanelen scan maken wij een uniek 3D-model van je woning.

Aan de hand van dit model kunnen we een helder en gepersonaliseerd advies geven hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen.

Jouw verduurzamingspartner voor altijd

Wij vinden het belangrijk dat je goed geholpen wordt bij het verduurzamen van je woning. Daarom kan je bij ons in je eigen omgeving al je offertes terugvinden. Hierdoor kun je op één plek al jouw verduurzamingsmogelijkheden terugvinden. Wel zo makkelijk.

Emiel legt kort de verschillen uit

Welke zonnepanelen zijn er op de markt?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen je kan aanschaffen hangt van verschillende factoren af:

1. De grootte van je dak

De grootte van het dak is bepalend voor het aantal panelen dat er op past.

De draagconstructie is minder bepalend voor de hoeveelheid zonnepanelen; deze kan altijd worden verstevigd.

Met onze zonnepanelen scan houden we rekening met de groote van jouw dakvlak.

2. Het energieverbruik van je woning

Het is van belang om de berekening te maken op basis van je verwachte energieverbruik. Ben je van plan om in de toekomst een warmtepomp te installeren, een airco of een laadpaal aan te schaffen? Dan is het verstandig om daar nu al rekening mee te houden bij de aanschaf van je zonnepaneleninstallatie. Heb je hier nog geen idee van? Dat maakt niet uit, baseer dan het aantal zonnepanelen op je huidige energieverbruik.

3. Je budget

Iedereen heeft een ander budget te besteden. Het budget wat jij kan besteden is ook bepalend voor de hoeveelheid zonnepanelen die je op je dak kan leggen.

4. De opbrengst van je zonnepanelen systeem

De verschillende soorten zonnepanelen hebben ook een andere wattpiek en dus vermogen. Afhankelijk van de grootte van je dak, energieverbruik en je budget kan je bepalen welke zonnepanelen je op je dak wil en hoeveel dat er worden.

In de homeQgo zonnepanelen scan doen wij altijd een voorstel wat het beste past in jouw situatie. Liever zelf zonnepanelen vergelijken? Lees hier dan meer over.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

De kristalstructuur speelt een belangrijke rol in zowel de functionaliteit als het uiterlijk van zonnepanelen. Afhankelijk van of je kiest voor monokristallijn, polykristallijn of dunne film, variëren aspecten zoals energie-efficiëntie, kosten en het uiterlijk van de panelen.

De manier waarop een kristalstructuur invloed heeft op de absorptie en conversie van licht naar elektriciteit is significant. Zo heeft de kristalstructuur ook impact op de elektrische eigenschappen van zonnecellen. In een monokristallijne structuur, waar het kristal uniform is, bewegen elektronen gemakkelijker, wat resulteert in een hogere stroomopbrengst.

Bij polykristallijne en dunne film structuren kunnen onregelmatigheden en de aanwezigheid van meerdere kristallen echter de elektronenstroom belemmeren, wat de efficiëntie beïnvloedt. Elk paneel heeft dus zo'n zijn voor- en nadelen.

Goed om te weten: bij homeQgo bieden wij uitsluitend de monokristallijne panelen aan.

Kleiner van formaat Hogere opbrengst Duurdere aanschafwaarde Langere terugverdientijd

Goedkoopste aanschafwaarde Kortste terugverdientijd Opvallend door blauwe kleur Lagere opbrengst

Kleinste formaat Mooiste uitstraling Duurste aanschafwaarde Laagste opbrengst

Welke uitvoeringen zijn er?

Binnen de markt voor zonnepanelen bestaan er verschillende typen, waaronder glas-glas en glas-folie zonnepanelen. Elk type heeft unieke eigenschappen die van invloed zijn op hun prestaties, duurzaamheid en kosten. We leggen kort uit wat de voor- en nadelen zijn.

Langste levensduur, vaak meer dan 30 jaarHogere brandveiligheidGlas beschermt tegen vocht en kleine scheurenDuurder in aanschafZwaarder in gewicht, soms lastig te installeren

Goedkoper in aanschafLichter en flexibeler, installatie is eenvoudigerKorte levensduur, rond 25 jaarMinder brandveilig en stevig

Emiel: “Via onze installateurs bieden wij monokristallijn (full black) zonnepanelen aan. Deze werken goed, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zien er ook nog eens mooier uit.

Alle zonnepanelen in ons assortiment

Wij hebben verschillende zonnepanelen in het assortiment. Met de zonnepanelen scan, scannen wij jouw woning op afstand, zodat we goed begrijpen wat de grootte van je dak is en welke ligging het heeft. Hierdoor zijn wij in staat om de juiste panelen en omvormer voor jouw woning uit te kiezen.

Benieuwd welke panelen wij allemaal in het assortiment hebben? Bekijk dan de hele lijst hieronder. Je kunt daarnaast de productsheets downloaden als je gedetailleerde gegevens wilt weten.

Productassortiment zonnepanelen homeQgo
Infogram

kleine moeite, grote besparing

In drie stappen zonnepanelen op je dak

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul in onze zonnepanelen scan je gegevens in die we uitvragen. We doen dit alleen zodat we jou het beste advies op maat kunnen geven.

Stap 2: Gratis offerte

Je krijgt direct een offerte op maat op basis van de door jou ingevulde gegevens en de 3D-scan van jouw woning. Zo weet je binnen vijf minuten wat voor jou het beste plan is. Je zit nergens aan vast!

Naar de zonnepanelen scan

Stap 3:  Installatie

Nadat je de offerte hebt geaccepteerd, neemt de zonnepanelen installateur het van ons over. We werken alleen met gecertificeerde zonnepanelen installateurs die voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen

De energiebesparingslening maakt het mogelijk om je woning energiezuiniger te maken zonder direct grote investeringen te doen. Deze lening met gunstige voorwaarden kan ingezet worden voor diverse maatregelen zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Dit stimuleert woningeigenaren om te investeren in een duurzame toekomst, wat bijdraagt aan lagere energiekosten, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot.

Door een lening voor zonnepanelen kun je zonder grote uitgave toch investeren en op termijn besparen op je energierekening.

Zonnepanelen financieren via je hypotheek laat je de kosten spreiden, zowel bij een nieuwe hypotheek als bij een verhoging van de bestaande hypotheek.

Er zijn geen subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen, maar sinds 2023 geldt een 0% btw-tarief, wat de investering verlaagt.

Ondanks de aantrekkelijkheid van geen directe investering, is kopen op lange termijn voordeliger.

Dit zeggen klanten over ons

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De cellen van een zonnepaneel vangen zonlicht op en wekken hiermee stroom op. Dit is gelijkspanning. Ons elektriciteitsnet in Nederland werkt op wisselspanning, dus zet een omvormer deze gelijkspanning om naar wisselspanning. Deze omvormer is aangesloten op je meterkast, waardoor je direct de stroom gebruikt.  Wek je meer stroom op dan dat je gebruikt? Dan gaat deze stroom terug naar het openbare elektriciteitsnet, zodat andere huishoudens of bedrijven van jouw opgewekte stroom gebruikmaken. Je hebt wel een slimme meter nodig.

Salderen met zonnepanelen is een proces waarbij de stroom die je niet zelf gebruikt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van de stroom die je van het net afneemt. Dit betekent dat je alleen betaalt voor het netto verbruik. Bijvoorbeeld, als je 2500 kWh per jaar opwekt met je zonnepanelen, waarvan je 500 kWh zelf gebruikt en 2000 kWh teruglevert aan het net, en je neemt zelf 3000 kWh af van het net, dan wordt er 2000 kWh afgetrokken van je totale afname. Hierdoor betaal je uiteindelijk voor 1000 kWh. Dit maakt salderen financieel voordelig, omdat je op deze manier de opgewekte stroom van je zonnepanelen kunt verrekenen met je verbruik.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat de terugverdientijd van zonnepanelen zonder salderingsregeling oploopt, maar de daadwerkelijke terugverdientijd verschilt per huishouden. Toch blijven zonnepanelen een financieel aantrekkelijke aanschaf vanwege de lange levensduur van zonnepanelen en het verhogen van je woningwaarde. vanwege de gemiddelde levensduur van 25 jaar blijft de aanschaf financieel aantrekkelijk.

Hoe lang ze meegaan, hangt af van het type. Zo is de zonnepanelen levensduur van glas-folie panelen korter dan van glas-glas panelen. Daarom is de garantie op glas-folie panelen tussen de 12 en 25 jaar en de garantie van glas-glas panelen tussen de 25 en 35 jaar.

Welke zonnepaneel je moet kiezen hangt af van je eigen wensen en je budget. Je zou kunnen gaan voor een zonnepaneel met het beste rendement, maar die zijn automatisch duurder in de aanschaf. In onze zonnepanelen scan krijg je te zien welk paneel volgens ons het beste bij jouw past.

De opbrengst van je zonnepanelen is van een aantal factoren afhankelijk:

 • Het aantal op het dak
 • Het wattpiek vermogen van de panelen
 • De ligging van het huis
 • De hellingshoek van het dak
 • Eventuele schaduw op de panelen
 • De intensiteit en hoeveelheid zonlicht

Voor iedereen is de opbrengst van zonnepanelen dus anders.

Het is heel eenvoudig om binnen 2 minuten via onze website een offerte aan te vragen. En het is geheel vrijblijvend. Vul je postcode, huisnummer, voornaam en e-mailadres in. 

Daarna vul je inhoudelijke gegevens in, zoals met hoeveel mensen je in huis woont en wat je stroomverbruik is. Weet je je verbruik niet? Dan maken we een inschatting voor je op basis van je huis en huishouden. 

Ook hebben we nog een paar vragen over je dak en kun je via het unieke 3D-model van jouw huis aangeven op welk dakdeel je zonnepanelen wilt. Vervolgens krijg je gratis advies op maat. Dit advies is gebaseerd op de beste terugverdientijd en jouw specifieke situatie. 

Anders dan andere zonnepanelenscans halen wij gegevens uit het Kadaster en het Actueel Hoogtebestand van Nederland om de hellingshoek te bepalen. Maar ook om te kijken of er gebouwen of bomen rondom je huis voor schaduw zorgen. Het advies sluit dus volledig aan op jouw persoonlijke situatie. Kies het pakket dat wij je aanbevelen, of stel zelf je pakket samen en vraag direct een vrijblijvende offerte bij onze installateurs aan. 

Geef je akkoord op de offerte? De installateur doet nog een digitale inspectie van je thuis, zodat je zeker weet dat alles klopt en past. Daarna kies je zelf een dag uit om ze te laten plaatsen.

Onze geselecteerde installateurs bieden onder andere de volgende zonnepaneel merken aan:

 • AEG
 • Aiko
 • DMEGC
 • Ja Solar
 • Jinko
 • Longi
 • Phono Solar
 • Q-cells
 • Recom
 • SolarWatt
 • SunPower
 • Talesun
 • Ureco

Zonnepanelen hebben een zelfreinigende laag, maar soms loont het wel om de zonnepanelen schoon te maken. Door vogelpoep of andere factoren kan er rendementsverlies ontstaan. Controleer daarom eens per jaar of je zonnepanelen nog schoon zijn.