In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

De beste zonnepanelen installateurs

Met ontzettend veel keuze uit zonnepanelen installateurs begrijpen we dat het best lastig is om de beste installateur voor jou te kiezen. Waar moet je op letten en hoe weet je zeker of de installateur wel kwaliteit biedt? Om je hierbij te helpen, hebben we betrouwbare zonnepanelen installateurs voor je geselecteerd om mee samen te werken. Hierbij letten we op een aantal zaken:

  • Of de installateur erkend is en de voorschriften naleeft 
  • De prijs-kwaliteitverhouding
  • Het aanbod van de panelen en omvormers
  • Garanties

Voordat we samenwerken met een installateur, vindt er eerst een gesprek plaats om te kijken of de installateur voldoet aan onze eisen. Zo weten we zeker dat wanneer je via ons zonnepanelen laat installeren, dit vakkundig gebeurt.

Erkende installateur

Het beroep van zonnepanelen installateur is vrij, wat betekent dat iedereen zichzelf installateur kan noemen. Alleen vraagt de installatie van zonnepanelen wel om specifieke kennis en ervaring. Daarom werken we alleen samen met een erkende en gecertificeerde installateur. Een erkende installateur moet een examen doen, waarmee de installateur aantoont dat hij of zij over voldoende kennis beschikt om zonnepanelen te installeren en aan te sluiten op de meterkast. Een erkende installateur is op de hoogte van de normen en eisen voor de installatie van zonnepanelen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de zonnepanelen installateur de voorschriften naleeft, zodat de installatie veilig gebeurt. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste materialen.

De prijs-kwaliteitverhouding

Emiel: “We willen dat de installateurs waarmee we samenwerken een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Daarom vergelijken we de installateurs op verschillende onderdelen: de materialen die ze gebruiken, de doorlooptijd en de prijs die ze hanteren. We kijken of de installateur een goed aanbod heeft, voordat we dit aan jou tonen in de zonnepanelen scan.”

Omdat we slimme technologieën gebruiken om jouw situatie, zoals de ligging van je dak, in kaart te brengen, besparen we veel kosten samen voor onze installateurs. Hierdoor kunnen we je een scherpe prijs aanbieden en betaal je nooit meer dan rechtstreeks bij de installateur, soms is de prijs zelfs lager.

Het aanbod van panelen en omvormers

Naast de prijs kijken we of de installateur keuze biedt tussen een seriegeschakelde omvormer en een parallel of micro-omvormer. Zodat je zelf de keuze hebt tussen twee opties. Wat betreft zonnepanelen, bieden we uitsluitend zwarte zonnepanelen (monokristallijn) aan. Deze zijn mooier dan de blauwe panelen (polykristallijn), werken net iets beter en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Je leest meer over deze soorten zonnepanelen op de pagina over zonnepanelen.

Garanties

Emiel: “We kijken ook naar de garanties die de installateur biedt. Voor zonnepanelen eisen we minimaal 12 jaar garantie en voor de installatie van de zonnepanelen willen we minimaal 2 jaar garantie. Voldoet een installateur hier niet aan? Dan werken we niet samen. We vinden het belangrijk dat je ervan uit kunt gaan dat de garantie goed zit.”

Maak gebruik van de zonnepanelen scan voor gratis vrijblijvend advies

Wil je weten wie de beste zonnepanelen installateur voor jou is? Check de zonnepanelen scan. Op basis van jouw gegevens, de gegevens van het Kadaster, de Rijksoverheid en het Actueel Hoogtebestand maken we gratis en vrijblijvend een 3D-model van je huis. Je kunt hier aangeven op welk dakdeel je zonnepanelen wilt en krijgt advies en een voorlopige offerte. Als je akkoord gaat met de offerte dan krijg je van onze erkende installateur een definitieve offerte.

Veelgestelde vragen over de zonnepanelen installateurs

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de zonnepanelen installateurs waar wij mee samenwerken. Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met onze energieadviseurs, zij helpen je graag verder.

Officieel kan iedereen zonnepanelen installeren, je mag het zelfs zelf doen. Maar het is redelijk ingewikkeld en je moet wel wat kennis hebben van elektra. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig om dit uit te besteden. Doe je dit via onze zonnepanelen scan? Dan ben je ervan verzekerd dat dit een erkende installateur is met de juiste certificaten.

Let op of een zonnepanelen installateur erkend is, veilig werkt, goede materialen gebruikt en goede garanties biedt. Dit uitzoekwerk hoef je zelf niet meer te doen, we hebben dit al voor je gedaan in de zonnepanelen scan. Hierdoor kun je er dus vanuit gaan dat een goede, erkende installateur de zonnepanelen bij je plaatst. Het bespaart je tijd, want je hoeft geen grondig onderzoek meer te doen en je bent verzekerd van kwaliteit.

Ja, er zijn waarborgfondsen en een keurmerk voor zonnepanelen installateurs. Alleen kan iedereen zich als installateur hierbij aanmelden door maandelijks een bijdrage te betalen.

Emiel: “We kijken niet specifiek naar een keurmerk of waarborgfonds waarbij een installateur is aangemeld, omdat dit niet per se iets zegt over de kwaliteit van een installateur. Liever gaan we zelf langs bij elke erkende installateur om te kijken naar het werk dat ze leveren, de materialen waarmee ze werken en de garanties die ze bieden. Voldoet dat naar onze maatstaven en is de prijs-kwaliteitverhouding goed? Dan pas gaan we een samenwerking aan.”