In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

Door een warmtepomp te kopen en te laten installeren, zorg je voor een lagere energierekening en toch een comfortabel warm huis. Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de buitenlucht of de bodem, waardoor er minder of geen gas nodig is om je huis en het kraanwater te verwarmen. Via homeQgo koop je een warmtepomp en laat je deze installeren door een van gecertificeerde installateur waar wij mee samenwerken. Doe nu de huisscan en ontdek hoeveel jij bespaart op je energiekosten.

Een hybride warmtepomp is een slimme aanschaf voor een koophuis. Het kabinet van Rutte IV wilt dat vanaf 2026 huiseigenaren verplicht zijn een hybride warmtepomp te installeren als de cv-ketel aan vervanging toe is. Of deze maatregel doorgaat, is nog niet duidelijk. Toch blijft het een verstandige aanschaf, het heeft namelijk veel voordelen:

Je bespaart veel geld op je gasrekeningEen hybride warmtepomp kun je plaatsen bij je bestaande cv-ketelJe ontvangt landelijkse subsidie en soms ook nog lokale subsidie voor de aanschaf en installatieJe CO₂-uitstoot wordt 30% lager

De levensduur van een hybride warmtepomp is gemiddeld 15 jaar, net als een cv-ketel. Alleen verbruikt een hybride warmtepomp zelf geen gas, waardoor je zo’n 60% op je gasverbruik bespaart om je huis te verwarmen. Alleen tijdens koude dagen, waarbij de buitentemperatuur onder 4 graden is, helpt je cv-ketel de hybride warmtepomp om het huis en het kraanwater te verwarmen.

6 tips

Waar moet je op letten bij het kopen van een warmtepomp?

Voordat je een warmtepomp aanschaft, let je op een aantal punten:

  1. Is er een vergunning nodig? Normaal gesproken niet, maar als je in een monument of beschermd stadsgezicht woont, heb je dit soms wel nodig. 
  2. Is er een zwaardere elektrische aansluiting nodig? Voor de meeste hybride warmtepompen hoeft je de aansluiting niet te laten aanpassen, maar voor volledig elektrische warmtepompen soms wel. De installateur kan je hier meer over vertellen. 
  3. Controleer of je voldoet aan alle eisen voor de subsidie.
  4. Ga bij de gemeente na welke warmteplan er voor jouw wijk geldt. Als je huis binnenkort op een warmtenet wordt aangesloten, kan het zonde zijn om nu een warmtepomp aan te schaffen. 
  5. Laat de warmtepomp installeren door een gecertificeerde installateur. Als je via ons een warmtepomp koopt, weet je zeker dat dit bij een gecertificeerde installateur is. 
  6. Laat je huis goed isoleren voordat je een warmtepomp laat installeren, zodat je de maximale besparing op je energiekosten eruit haalt.

Warmtepomp kopen: de prijzen

Wat kost een warmtepomp?

De kosten van een warmtepomp variëren enorm. Er zijn veel verschillende merken en typen op de markt. De prijs is dus sterk afhankelijk van deze factoren. Doe de huisscan en kom erachter welke merk en type warmtepomp wij jou aanraden.

Kosten hybride warmtepomp: € 5.000 en € 7.000

Deze hybride variant wordt aangesloten op je cv-ketel, waardoor deze goedkoper is dan een elektrische warmtepomp.

Kosten elektrische warmtepomp: € 6.500 en € 19.500

Met een elektrische variant maak je geen gebruik meer van aardgas. Ze zijn wel duurder in aanschaf en daarnaast moet je huis goed geisoleerd zijn.

Deze prijzen zijn inclusief btw en installatie, exclusief subsidie. Bij een elektrische warmtepomp zijn er soms ook nog extra kosten, zoals het aanpassen van de radiatoren en het verzwaren van de stroomaansluiting. De landelijke subsidie maakt het interessant om een warmtepomp aan te schaffen. Heb je zelf niet voldoende spaargeld voor de aanschaf? Dan kun je ook geld lenen bij je bank of gebruik maken van de energiebespaarlening.

Een mooie combinatie

Zonnepanelen en een warmtepomp kopen

Wil je je huis op meerdere vlakken verduurzamen en minder betalen voor energie? Dan zijn zonnepanelen ook een goede keuze. Met zonnepanelen wek je zelf stroom op om te gebruiken in je woning. Zodat je bijvoorbeeld kookt op de stroom die de zonnepanelen hebben opgewekt. Met een warmtepomp dring je de gaskosten op je energierekening terug. En tijdens dagen dat je genoeg stroom opwekt, werkt je warmtepomp op de stroom die de zonnepanelen hebben opgewekt. Zo zorg je ervoor dat je totale energierekening lager wordt.

De prijs berekenen van een warmtepomp

Ben je benieuwd wat een warmtepomp in jouw huis kost? Doe dan nu de huisscan. Wij maken aan de hand van jouw gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en van de Rijksoverheid een uniek 3D-model van je huis. Aan de hand hiervan berekenen we hoeveel een warmtepomp voor jouw huis kost, hoeveel je bespaart op je energiekosten en wat de terugverdientijd is. Wil je dit ook weten van zonnepanelen en zien of je nog de isolatie van je woning kan verbeteren? Ook dit zoeken we allemaal voor je uit.

Veelgestelde vragen over een warmtepomp kopen

Wil je een warmtepomp kopen, maar heb je na het lezen van deze informatie nog andere vragen? Neem dan een kijkje tussen de veelgestelde vragen of neem contact op met onze enthousiaste energieadviseurs. Ze helpen je graag verder.

Welke warmtepomp je het beste kunt kopen, hangt af van jouw wensen, je woonsituatie en budget. Voor een all-electric warmtepomp zijn er soms nog extra aanpassingen in je huis nodig, waardoor de kosten wat hoger oplopen. Een hybride warmtepomp is een uitstekend alternatief. De hybride warmtepomp werkt op stroom en de cv-ketel die op gas werkt, schakelt bij als de buitentemperatuur onder 4 graden is. Hierdoor worden je energiekosten lager, waardoor je een mooie besparing maakt. Doe de huisscan en ontvang persoonlijk advies op maat.

Als je een warmtepomp koopt, wil je dit doen bij een bedrijf dat betrouwbaar is. Als je via homeQgo een warmtepomp koopt, ben je verzekerd dat je de warmtepomp koopt bij een gecertificeerde installateur en dat je een scherp aanbod krijgt. Hierdoor betaal je dus nooit te veel; je betaalt dezelfde prijs via ons als rechtstreeks bij de installateur.