In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

Wat doet een isolatie installateur?

Een isolatie installateur, soms ook wel isolatiespecialist genoemd, zorgt ervoor dat je huis z’n warmte behoudt. Bijvoorbeeld door de kruipruimte te isoleren met EPS-parels, het dak te bekleden met isolatieplaten en de spouwmuur op te vullen. Door je huis te laten isoleren, zorg je ervoor dat je huis comfortabeler aanvoelt. In de winter blijft je huis warmer en in de zomer koeler, waardoor je minder geld kwijt bent aan energie. Onze productexpert Emiel vertelt je op deze pagina alles over de installateurs en hoe wij deze selecteren.

Waarom kun je beter isolatie uitbesteden en niet zelf doen?

Emiel: “Als je de spouwmuur wilt isoleren, moet je dit überhaupt laten doen door een installateur. Het isoleren van je woning is een intensieve klus. Het is fysiek zwaar en ook specialistisch werk. Doe je het niet goed? Dan moet je het weer overdoen en je hebt er geen garantie op. Daarnaast kun je alleen subsidie voor isolatie aanvragen als de isolatie is aangebracht door een gecertificeerde installateur.”

Het uitbesteden van isoleren zorgt er dus voor dat de isolatie juist wordt aangebracht, dat je garantie hebt op het geleverde werk en dat je subsidie kunt krijgen.

Isolatie advies - zo werkt het

Via onze isolatiescan zie je kosteloos en vrijblijvend waar je jouw huis op het gebied van isolatie kunt verbeteren. Aan de hand van jouw gegevens en gegevens uit het Actueel Hoogtebestand, het Kadaster en van de Rijksoverheid maken we een uniek 3D-model van je huis. Hierdoor weten we hoe groot je huis is, waar je nog geen isolatie hebt en laten we je zien hoeveel je bespaart door je huis te isoleren. Ook zie je gelijk in de voorlopige offerte wat je kosten zijn. Ga je akkoord? De installateur neemt zo snel mogelijk contact met je op om een schouw van je woning in te plannen. Tijdens de schouw brengt de installateur de definitieve offerte uit en samen met de installateur plan je een datum in om de isolatie te laten installeren.

Waarop worden de installateurs bij homeQgo geselecteerd?

We letten we op een aantal zaken om isolatie installateurs te selecteren:

  • Het gebied waarin ze werkzaam zijn. We bieden een landelijk dekkend netwerk van installateurs aan.
  • Ze moeten minstens vloerisolatie en spouwmuurisolatie aanbieden, zodat ze de vloer en muur kunnen isoleren. De meeste installateurs bieden daarnaast ook dakisolatie en raamisolatie aan. 
  • We werken alleen samen met erkende installateurs die gecertificeerd zijn. De installateur moet aangesloten zijn bij Venin of het Isolatie Gilde. Zo weten we zeker dat de installateurs kwaliteit bieden en de producten en werkwijze voldoen aan bepaalde eisen van het Isolatie Gilde of Venin. 
  • De installateur moet minstens tien jaar garantie aanbieden en hiervoor verzekerd zijn. 
  • De installateur moet bij spouwmuren natuurvriendelijk isoleren.

Veelgestelde vragen over de isolatie installateur

Zijn jouw vragen nog niet beantwoord? Neem dan een kijkje tussen onze veelgestelde vragen of neem contact op met een van onze energieadviseurs. 

Nee, als je via ons isolatie laat installeren, betaal je dezelfde prijs als je bij de installateur zou doen en soms, in het geval van collectieven, ben je zelfs voordeliger uit.

Bij onze installateurs krijg je tien jaar garantie op het geleverde werk. De installateur moet hiervoor verzekerd zijn, zodat ze ook tijdens financiële problemen altijd nog de garantie kunnen waarmaken. Hierdoor ben je altijd zeker dat je wordt geholpen.

Wij werken alleen samen met goede isolatie installateurs die aangesloten zijn bij het Isolatie Gilde of Venin. Het zijn gerectificeerde installateurs die staan voor kwaliteit en vakmanschap. Je mag ervan uitgaan dat de beste isolatie installateur bij jou langskomt voor het isoleren van je woning.