Een dikke jas voor je huis

Is buitenmuurisolatie geschikt voor mij?

Als je geen spouwmuur hebt, is buitenmuurisolatie een interessante optie. Hierbij wordt er een isolatielaag op de buitenkant van je muur geplaatst, die mooi wordt afgewerkt met stucwerk of steenstrips. Je huis houdt de warmte veel beter vast, omdat de isolatie werkt als een dikke jas.

Isoleren aan de buitenkant is duurder dan spouwmuurisolatie, maar biedt ook voordelen. Je kunt de dikte van de buitenmuurisolatie zelf bepalen en buitenmuur ziet er weer als nieuw uit.

Dit zeggen klanten over ons

Zo wordt buitenmuurisolatie geinstalleerd

Vergunningscheck

Door de isolatielaag wordt je buitenmuur dikker, waardoor die iets buiten jouw erf komt te liggen. Als je een monumentaal pand hebt of als je muur direct tegen de erfgrens aan staat moet je hiervoor goedkeuring vragen aan de gemeente. Doe daarom altijd een vergunningscheck, zie het omgevingsloket.

Overleg met je buren

Als je een rijtjeshuis hebt, zal je gevel iets uitsteken ten opzichte van je buren. Dit is natuurlijk geen probleem: de zijkanten worden netjes afgewerkt. Overleg dit altijd wel eerst met je buren. Misschien willen zij hun buitengevel wel mee isoleren. Hierdoor valt het nog minder op en kun je misschien samen profiteren van een burenkorting.

Installatie

De installateur plaatst een isolatielaag op de buitenkant van je buitenmuur, die mooi wordt afgewerkt met stucwerk of steenstrips. De dikte van de buitenmuurisolatie en kleur van het stucwerk kun je zelf kiezen. Onze energieadviseur helpt je graag bij het maken van de juiste keuze.

Veelgestelde vragen over buitemuurisolatie

Buitenmuurisolatie heeft vaak een lange terugverdientijd vanwege de grote investering. Wel kan het een goede keuze zijn als je een extra energiezuinig, energieneutraal of misschien zelfs energiepositief huis wilt. Dat kan als los product of door dit te combineren met spouwmuurisolatie. De dikte van de buitenmuurisolatie kun je zelf kiezen en overleggen met onze energieadviseur als je een offerte aanvraagt.

Als je overweegt het voegwerk van de gevel te laten vervangen of te herstellen, kan buitenmuurisolatie ook een interessant alternatief zijn. Dit is duurder, maar levert ook een enorme besparing op. Als je kiest voor buitenmuurisolatie is het wel van belang om te achterhalen waar de scheuren vandaan komen. Vraag een bouwkundig specialist om hiernaar te kijken. Als alles in orde is kunnen onze installateurs je buitengevel isoleren waarna jij kunt genieten van extra wooncomfort.

Ja, je kunt de kleur van de stenen of het stucwerk zelf uitkiezen. Hierbij kun je kiezen voor dezelfde kleur of misschien juist wel een afwijkende kleur.

Je ramen zullen iets naar achteren vallen. Dit wordt netjes afgewerkt, bijvoorbeeld met nieuwe raamdorpels. Je kunt kiezen voor aluminium en natuurstenen raamdorpels.