In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

Het dak isoleren levert meer wooncomfort op

Dakisolatie zorgt voor een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt een steentje bij aan het klimaat. Warmte stijgt, waardoor je via het dak veel warmte verliest als je dit niet goed hebt geïsoleerd. Hierdoor kan de thermostaat lager. In de zomer dringt de warmte van de zomerzon minder door je dak heen, waardoor je een koelere bovenverdieping houdt.

Daarvoor doe je eenmalig een investering, zodat je jarenlang plezier hebt van een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Hoewel de kosten voor dakisolatie relatief hoog zijn, is er ook een landelijke subsidie waarmee je de kosten beperkt. 

Dakisolatie subsidie: zoveel krijg je terug

Laat je de dakisolatie aanbrengen door een gecertificeerde installateur (onze installateurs zijn gecertificeerd) en voldoe je aan de overige voorwaarden van de landelijke subsidie? Dan kun je subsidie krijgen voor dakisolatie. Wanneer je alleen dakisolatie laat aanbrengen, krijg je € 15 subsidie per m². Laat je meer isolatieproducten, een warmtepomp of zonneboiler installeren waarbij je recht hebt op landelijke subsidie? Dan verdubbelt het subsidiebedrag en krijg je dus € 30 per m². In sommige gemeentes en provincies kun je ook nog lokale subsidies krijgen om de kosten voor dakisolatie te compenseren.

Download gratis ons e-book Isolatiesubsidie voor meer informatie over de landelijke subsidie.

Dakisolatie prijs: laat het berekenen

Wil je weten hoeveel het kost om je dak te laten isoleren? Doe dan nu gratis en vrijblijvend de isolatiescan. Aan de hand van de gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en de Rijksoverheid maken we een uniek 3D-model van je huis en berekenen we hoeveel het kost om je dak te laten isoleren. Hierbij berekenen we ook meteen de terugverdientijd en hoeveel je op je energiekosten bespaart.

Veelgestelde vragen over dakisolatie kosten

Heb je een andere vraag over de kosten van dakisolatie? Neem dan een kijkje tussen de veelgestelde vragen of neem contact op met onze energieadviseurs, ze helpen je graag!

Door je dak te laten isoleren, bespaar je tot wel 29% op je verwarmingskosten. Daarnaast blijft het in de zomer koeler op de bovenverdieping. Hierdoor blijft het ook tijdens warme dagen aangenaam op zolder.

De prijs per vierkante meter is lastig te noemen. Het hangt onder andere af van de dakconstructie van je huis, het gebruikte materiaal en de afwerking. Doe de isolatiescan en we berekenen gratis en vrijblijvend de prijs voor jouw huis aan de hand van openbare gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en de Rijksoverheid.

In ons e-book Isolatiesubsidie laten we stap voor stap zien hoe je de landelijke subsidie voor dakisolatie aanvraagt. Download nu gratis het e-book.