In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

De spouwmuur isoleren levert meer wooncomfort op

Spouwmuurisolatie levert je een lagere energierekening op, omdat je huis comfortabel aanvoelt. De warmte blijft in je huis, waardoor je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Het isoleren van de spouwmuur kost ook wat. Sommige mensen vragen zich daarom af of de kosten opwegen tegen de besparing en wanneer de kosten zich terugverdienen. Daarom hebben we dit voor je op een rijtje gezet. Wil je precies weten wat de kosten zijn voor de isolatie van jouw spouwmuur? Doe dan gratis en vrijblijvend de isolatiescan.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld tussen € 1.100 en € 3.500 inclusief btw en arbeidskosten. De exacte kosten hangen af van het aantal vierkante meters spouwmuur, het materiaalgebruik en of er meerwerk nodig is, zoals het schoonmaken van de spouwmuur en het repareren van scheuren in de muur. 

De arbeidskosten beslaan het grootste deel van de kosten. Toch kun je hier niet op besparen door het zelf te doen. Je moet voor deze klus namelijk altijd een professioneel bedrijf inschakelen. Een installateur kijkt tijdens de inspectie of spouwmuurisolatie in jouw woning mogelijk is, maakt de spouw eventueel natuurvrij (zodat er geen vleermuizen of andere dieren meer tussen de spouw zitten) en spuit vanuit de buitenkant via kleine gaatjes in de voegen het isolatiemateriaal tussen de binnen- en de buitenmuur.

Spouwmuurisolatie kosten per m²

De kosten per m² verschillen per isolatiemateriaal. Onze installateurs gebruiken aminotherm om de spouwmuur te isoleren. Hiervan zijn de gemiddelde kosten € 25 tot € 35 per vierkante meter, inclusief btw en arbeidskosten. Als er ander isolatiemateriaal wordt gebruikt, zijn de kosten anders. En als er meer werk moet gebeuren, zoals het repareren van de gevelmuren of het verwijderen van het huidige materiaal, betaal je meer.

Subsidie

Voor spouwmuurisolatie kun je landelijke subsidie krijgen en soms ook nog subsidie van je gemeente of provincie. Als je alleen de spouwmuur laat isoleren, krijg je hier uit de landelijke subsidiepot € 4 per m². Laat je meer onderdelen van je huis isoleren waarbij je recht op subsidie hebt? Dan verdubbelt het bedrag voor de spouwmuurisolatie naar € 8 per m². Er gelden wel voorwaarden voor de subsidie. Download ons e-book Isolatiesubsidie om er meer over te lezen.

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie

In vergelijking met het isoleren van andere delen van je huis is spouwmuurisolatie redelijk goedkoop. Spouwmuurisolatie is namelijk snel te plaatsen en de installateur hoeft weinig af te werken, behalve de gaatjes in de voegen. De exacte terugverdientijd hangt af van de kosten van het gebruikte isolatiemateriaal, de kosten van installatie, hoeveel vierkante meter er geïsoleerd moet worden, de dikte van de spouw en de actuele energieprijzen. Gemiddeld verdien je spouwmuurisolatie tussen 3 en 5 jaar terug. Wanneer je gebruik maakt van subsidies is de terugverdientijd sneller, dan duurt het gemiddeld 1 tot 3 jaar.

Spouwmuurisolatie kosten berekenen

Wil je de kosten voor het isoleren van jouw spouwmuur berekenen? Doe dan gratis en vrijblijvend de isolatiescan. Op basis van de gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en van de Rijksoverheid berekenen we de oppervlakte van de spouwmuur en laten we je in een voorlopige offerte zien hoeveel het kost om deze te laten isoleren. Je ziet ook direct wat de terugverdientijd is.

Veelgestelde vragen over de spouwmuurisolatie kosten

Heb je na het lezen van deze informatie nog een vraag over de kosten van spouwmuurisolatie? Neem dan een kijkje tussen de veelgestelde vragen of neem contact met een van onze energieadviseurs op.

De gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie voor een hoekwoning is € 2350. Hierbij is er nog geen rekening gehouden met de subsidie. De daadwerkelijke kosten hangen af van het isolatiemateriaal, het aantal vierkante meters van de spouwmuur en deze kosten zijn zonder meerwerk.

Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw hoekwoning? Doe dan de isolatiescan. We maken dan vrijblijvend en gratis een berekening aan de hand van de gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en de Rijksoverheid.

Voor spouwmuurisolatie voor een tussenwoning betaal je ongeveer € 1100. Het gaat hierbij om een gemiddeld bedrag, zonder subsidie of meerwerk. Voor de kosten voor jouw tussenwoning doe je gratis en vrijblijvend de isolatiescan. Laat je spouwmuurisolatie met je buren aanbrengen? Dan kan je eventueel korting krijgen van de installateur.

De gemiddelde kosten voor de isolatie van de spouwmuur van een vrijstaande woning is € 3500. Dit is exclusief meerwerk en subsidie. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw vrijstaande woning? Doe dan gratis en vrijblijvend de isolatiescan.

Nee, je betaalt via homeQgo hetzelfde als rechtstreeks bij de installateur. En als je meedoet met een collectief, betaal je zelfs vaak nog minder.