In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

Met vloerisolatie verhoog je het wooncomfort

Als je vloerisolatie laat aanbrengen, bespaar je gemiddeld 15% op je energiekosten. Daarnaast biedt het je veel comfort; je hebt geen last meer van koude voeten, want de kou trekt niet meer door de vloer de kamer in. Het isoleren van je vloer kost ook wat. Gelukkig is er een landelijke subsidie waar je voor in aanmerking kunt komen en zijn er soms ook nog lokale subsidies waarmee je de kosten drukt. Wil je meteen weten wat de kosten voor jouw huis zijn? Doe dan gratis en vrijblijvend de isolatiescan, dan rekenen wij het voor je uit.

Kruipruimte isolatie: dit zijn de kosten

De kruipruimte kan op twee manieren worden geïsoleerd: door vloerisolatie of bodemisolatie. Heb je een kruipruimte die goed toegankelijk en minstens 50 centimeter diep is? Dan kan de installateur vloerisolatie aanbrengen. Als de kruipruimte minder dan 50 centimeter diep is of niet goed toegankelijk is, wordt er bodemisolatie aangebracht. 

De kosten voor het isoleren van de vloer is afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt, hoeveel vierkante meter vloer er moet worden geïsoleerd, de arbeidskosten en eventueel meerwerk. De kosten zijn uiteenlopend van gemiddeld € 2.250 voor een tussenwoning en € 4.500 voor een vrijstaande woning, zonder subsidie of meerwerk.

Kruipruimte isolatie: de kosten per m²

De prijs per vierkante meter verschilt per materiaalkeuze, de situatie in de kruipruimte, de arbeidskosten, het vloeroppervlak en eventueel meerwerk. Voor glaswol zijn de kosten vanaf € 45 per m² inclusief arbeidskosten en btw. Voor EPS-parels of chips om de bodem van de kruipruimte te isoleren, betaal je gemiddeld € 25 per m² inclusief arbeidskosten en btw. Dit zijn prijzen waar de subsidie nog niet vanaf is getrokken. Om de kosten te berekenen voor de definitieve offerte, inspecteert de installateur eerst de kruipruimte. De installateur bekijkt dan hoe groot de kruipruimte is, hoe toegankelijk de ruimte is en welke isolatie mogelijk is: vloerisolatie of bodemisolatie. Pas daarna maakt de installateur de definitieve berekening van de kosten voor de isolatie van jouw vloer.

Subsidie voor vloerisolatie

Om je tegemoet te komen in de kosten voor het isoleren en daarmee verduurzamen van je woning, is er een landelijke subsidie voor onder andere de vloerisolatie kosten. En in sommige provincies en gemeenten is er ook een lokale subsidie voor vloerisolatie. Bij de landelijke subsidie krijg je voor vloerisolatie € 5,50 per m² en voor bodemisolatie € 3 per m². Laat je nog een isolatieproduct aanbrengen waarvoor je subsidie kunt krijgen, of een warmtepomp of zonneboiler installeren waarvoor je subsidie krijgt? Dan verdubbelt het bedrag voor de isolatie, dus krijg je voor vloerisolatie € 11 per m² en € 6 per m² voor bodemisolatie. Lees alles over de voorwaarden van deze landelijke subsidie op de pagina over subsidie.

De vloerisolatie kosten berekenen

Wil je weten wat vloerisolatie kost in jouw huis? Doe dan gratis en vrijblijvend de isolatiescan. Aan de hand van gegevens uit het Kadaster, de Rijksoverheid en het Actueel Hoogtebestand berekenen we de oppervlakte van de kruipruimte. In een voorlopige offerte laten we je de kosten zien voor het isoleren van je vloer, berekenen we de terugverdientijd en hoeveel je bespaart op je energiekosten.

Veelgestelde vragen over de vloerisolatie kosten

Heb je na het lezen van deze informatie nog een vraag? Neem dan een kijkje tussen de veelgestelde vragen. Ons bellen of mailen voor advies kan natuurlijk ook, onze energieadviseurs helpen je graag!

Nee, dankzij goede afspraken betaal je dezelfde kosten voor vloerisolatie rechtstreeks bij de installateur als via ons. In het geval van een collectief betaal je meestal zelfs minder.

Om de aanvraag voor landelijke subsidie makkelijker voor je te maken, hebben we een e-book over isolatiesubsidie gemaakt. Hierin zie je stapsgewijs hoe je de subsidieaanvraag voor vloerisolatie indient. Download nu het e-book Isolatiesubsidie.