In 5 min. vrijblijvend een offerteBesparen vanuit je luie stoelGeen extra kosten, wel extra hulp

Vloerverwarming kosten

Als je de vloer wilt vervangen, is het een mooi moment om vloerverwarming te overwegen. Met de juiste vloerverwarming bespaar je op je energiekosten en verhoog je tegelijk je wooncomfort. Vloerverwarming is een redelijk prijzige investering, dus is het heel begrijpelijk dat je eerst wilt weten hoeveel je kwijt bent.

De factoren die de prijs van vloerverwarming bepalen

Er zijn een aantal factoren die de prijs van vloerverwarming bepalen:

  • De manier waarop de vloerverwarming wordt geïnstalleerd: de vloerverwarming infrezen of laten leggen in de cementlaag zijn de goedkoopste opties.
  • Het type vloerverwarming: watergedragen vloerverwarming, waarbij het warme water door de buizen gaat, of elektrische vloerverwarming, waar elektrische kabels de warmte afgeven. Meestal is de eerste optie het goedkoopst. 
  • Het gebruik van de vloerverwarming: als hoofdverwarming of bijverwarming. Bijverwarming is goedkoper, omdat de leidingen verder uit elkaar kunnen liggen. 
  • De oppervlakte en hoe makkelijk of moeilijk de installatie is: de prijs per m² is lager bij makkelijke, grote kamers dan bij kleine en moeilijk bereikbare kamers. 
  • De gewenste vloerafwerking: de vloer moet nog afgewerkt worden met parket, laminaat of een andere vloer.

Kosten van vloerverwarming per m²

De kosten van vloerverwarming liggen gemiddeld tussen € 30 en € 75 per m² exclusief btw en inclusief installatie. Dit is alleen voor de vloerverwarming, de kosten voor de afwerkvloer komen hier nog bij. De kosten voor bijverwarming liggen iets lager, omdat de leidingen verder uit elkaar kunnen liggen.

Wil je weten wat het voor jouw huis kost? Doe dan nu gratis en vrijblijvend de huisscan. Aan de hand van jouw gegevens uit het Kadaster, het Actueel Hoogtebestand en van de Rijksoverheid maken we een uniek 3D-model van je huis, zodat we weten hoeveel vierkante meters de vloer is. Zo krijg je een indicatie van de kosten voor vloerverwarming. Hier kun je ook direct een offerte aanvragen of een afspraak inplannen voor een adviesgesprek.

Subsidie voor vloerverwarming

Helaas is er geen subsidie voor vloerverwarming. Je betaalt het bedrag dus volledig met spaargeld of met een lening bij je bank. Voor veel andere energiebesparende aanpassingen in je huis kun je wel in aanmerking komen voor een landelijke subsidie. Dit geldt onder andere voor het laten installeren van vloer-, dak- en spouwmuurisolatie, een warmtepomp en HR++ glas.

Vloerverwarming kosten berekenen

De kosten van vloerverwarming hangen af van onder andere het type vloerverwarming; of de buizen in de vloer worden gefreesd of dat er een noppenmat met leidingen wordt gelegd op de huidige vloer. Over het algemeen kost een noppenmat meer dan het frezen van de vloerverwarming. Laat de kosten voor jouw huis uitrekenen door gratis en vrijblijvend de huisscan te doen. Dan weet je binnen enkele minuten welke kosten je kunt verwachten.

Vloerverwarming en de energiekosten

Het verbruik van de vloerverwarming hangt af van hoe goed je huis geïsoleerd is. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe lager de energiekosten zijn. Daarnaast werkt de vloerverwarming goed op een lage watertemperatuur, waardoor de watertemperatuur van de cv-ketel omlaag kan. In combinatie met een warmtepomp is vloerverwarming nog zuiniger, een warmtepomp kan je huis verwarmen met een nog lagere watertemperatuur, waardoor je nog meer bespaart op je energiekosten. Gemiddeld bespaar je zo’n 14% op je gasverbruik met vloerverwarming. In onze huisscan zie je precies hoeveel jij bespaart op je energiekosten.

Veelgestelde vragen over de kosten van vloerverwarming

Is jouw vraag na het lezen van deze informatie nog niet beantwoord? We hebben hieronder de meestgestelde vragen voor je genoteerd. Je mag ook contact opnemen met onze energieadviseurs, ze helpen je graag!

Een gietvloer is een geschikte vloer voor vloerverwarming. De gemiddelde kosten van een gietvloer met vloerverwarming is € 125 per m².

Dat hangt veel af van wat voor nieuwe vloer je wilt. De kosten voor de afwerking verschillen, net als dat de kosten voor vloerverwarming verschillen.

Nee, je betaalt dezelfde prijs als rechtstreeks bij de installateur.